人気ブログランキング |

The season of Soba is....









そばの旬は冬とよくいいますが,ざるやもり,板などの冷たいそばを夏に食べるのもまたものすごくおいしいです。
先日,知人から教えてもらった,手作り村入口のところにあるそば屋(建物はプレハブ小屋)でそばを食べてきました。

私は山形の板そばのようなごつごつした東北の田舎そばが好きなのですが,
手打ちで細いながらもそういう味・香りがしてとてもよかったです。
盛岡でこのタイプ・このおいしさは初めてでした。

願わくば,このそば屋がもっとそばにあったらなぁ・・・。

Although it is generally known that the season of Soba is the winter,
cold Soba such as Zaru, Mori and Ita is also good in the summer.
I went to a prefabricated Soba restaurant my friend taught me before.

I prefer a fat and rough type Soba in Yamagata.
The Soba in the restaurant is not so fat, however, the taste and the flavor are similar with Yamagata's Soba and very good one.
I know only this one as this type Soba in Morioka.

by tktuyuki | 2010-07-05 13:08 | 観光