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Food report!




The food report in Akita travel. I had many good foods that can have in only Akita. So I introduce the foods. Click "more" to get start!

食事レポートです。秋田独特の食べ物を数種類ですが食べてきたので,ご紹介を。
画像が沢山あるので,続きを見るには下記のMoreをクリックください!




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The First one is Inaniwa udon and Oyako Don using Hinaidori in Kakunodate. Inaniwa udon is very slick and elastic. There two types, hot one and cold one. Both are good! Soup also great! Hinaidori is local chicken in a city of Akita. Oyakodon using it is very creamy and full of flavor. It was so great too... I had them in a restaurant named Sakura-tei in Kakunodate.

さて,最初は稲庭うどん+比内鶏を使った親子丼です。稲庭うどんははじめてだったのですが,すごいこしがありおいしかったです。スープも最高でした。冷たいのと暖かいのとがあったのですが,どちらもおいしかったです。さすが角館名物なだけあってすごいおすすめ。さらに,親子丼の方も味わい深くすごくおいしかったです。お店は有名なさくら亭さん。かなりいいお店でした!




Next is Babahera, one of gelato. It is very famous in Akita. Baba and hera mean "old woman" and "spatula", respectively. This name is derived its seller that old women sell that on many roads with cart and parasol. It is very delicious.

次は,いわずもがな,ババヘラです。東北人なら一度は聞いたことがあるかと思いますが,おばあちゃんが路上で販売しているジェラートです。こんな感じのお花型にしてくれます。味は至って普通においしいのですが,運転の途中で路上で食べれるので,僕は結構好きです。岩手にもたまにいますよね。御所湖とか,八幡平とか。








Meals in a hotel in Oga. I had many foods in the night. Iburigakko, smoked Japanese radish, Kiritanpo, mashed rice put on a chopstick, big club, etc.... It was very good! Breakfast was traditional one. Rice, miso soup, salmon and natto. The hotel name is Banse-kaku. Hostess of the hotel is very kindness and sunny disposition. Its very recommended.

次は旅館での食事らです。やはり男鹿温泉のホテルということあって,秋田名物がずらずらと。いぶりがっこやきりたんぽなどはもちろんのこと,いろいろと大量に出ておなかいっぱいになりました。かにも丸ごと一杯でてきましたし。朝ご飯は普通の感じのでした。でも部屋食でしたしゆっくりできて良かったです。旅館は,萬盛閣。女将さんもすごい丁寧で明るい方でとてもよかったです。ここもおすすめ。









I had Ishiyaki-nabe in a restaurant named Minoko in cape nyudo. Ishiyaki-nabe is traditional fisherman's menu there. A Heated stone is thrown into the soup contained a fish and the soup was boiled rapidly (I cant take it in picture;). The taste was great... After having the fish, I filled a rice bowl with the soup and rice (made Otyaduke). It was also great... Another one is nabe with egg and shrimp. It was great too. The menu were all great. But a little expensive..

入道崎にある美野幸というお店で石焼き鍋を食べました。相当魚がはいっている塩味のスープの中に焼き石を入れ,沸騰させてから食べるというなかなか珍しい一品。そして,たまたまトイレに行っていたためその沸騰時の写真を撮れず・・・!(今度行ったときは必ず撮ろう・・・)。味は上品な味で最高でした。スープを御飯に入れた茶漬けも本当によかったです。この旅一番の味でした。石焼き鍋のうしろにうつっているのは,卵とエビを絡めてつくったもの。こちらもよかったです。ちょっと高めで量もあまり多くはありませんが味は最高,三野幸さん,おすすめです。




The last one is Namahage ice in cape nyudo. It looks like namahage (two chocolate sticks looks horns of namahage). It was delicious one.

そして最後は,入道崎でのなまはげアイス。へんてこな形をしていますが,たぶんこのチョコがなまはげの角を表しているのでしょう・・・。味はもちろんよかったです!

というわけで皆様,秋田に行くときは是非ご参考に!

by tktuyuki | 2009-10-18 22:10 | 観光